Internacionales

Hard Rock Punta Cana is hard rock punta cana on bavaro beach//
INGEZONDEN: 1 juli-boodschap Sociaal Democratische Unie

Hard Rock Punta Cana
INGEZONDEN: 1 juli-boodschap Sociaal Democratische Unie

De redactie van DWT Publishing NV stelt lezers in de gelegenheid stukken in te zenden ter publicatie. In principe worden alle ingezonden artikelen opgenomen, tenzij de inhoud schadelijk, kwetsend of beledigend is voor derden. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de mening van DWT Publishing NV. De redactie behoudt zich het recht voor om stukken niet te plaatsen, of in te korten of te redigeren zonder dat die uit hun context worden gehaald.  

Op 1 juli 1863 schafte het koninkrijk der Nederlanden met de Emancipatiewet, de slavernij in Suriname af. Duizenden slaven van Afrikaanse komaf kwamen hierdoor vrij. Zelfs moesten zij na de afschaffing in 1863 nog tien jaar door arbeiden op contractbasis (zonder loon en veelal onder wrede omstandigheden).

Omdat wij allen thans in Suriname verblijven, en op één of andere wijze hier terecht zijn gekomen, wordt deze dag heden ten dage ‘Dag der Vrijheden’ genoemd. Als Sociaal Democratische Partij (SDU) spreken wij onze onvoorwaardelijke solidariteit uit met degene die deze traumatische gebeurtenis hebben ervaren, en ook hun nazaten die vandaag aan de dag nog worstelen tegen deze geestelijke en mentale gevolgen van dit gebeuren.

Hard Rock Punta Cana

SDU gaat voor liefde, trouw, saamhorigheid en harmonie. Het Surinaamse volk wordt opgeroepen van het land te houden en zich te bundelen om zo dit land naar grotere hoogtes te brengen en als eerste prioriteit te zien. De zegeningen die dit land met zich mee heeft moeten blijven bloeien. Tot slot wensen wij de nazaten van de tot slaaf gemaakten, en ook de totale Surinaamse gemeenschap, een bezinningsvolle en vredige Emancipatie-viering toe