Internacionales

Panamá: Sarkis Mohsen cheryl rixon//
‘Jullie zijn wreed, God ziet alles’

 

PARAMARIBO – “God ziet alles. Jullie sluiten mij zomaar op. Hij ziet echt wat jullie doen. Ik heb niets gedaan meester. Ik wil maar één ding weten en dat is of mijn vrouw die auto gaat krijgen om die kinderen te kunnen vervoeren.” Dit zei Ronald W. vrijdag tegen rechter Daniëlle Kartamatali en officier van justitie Ilse Krenten. Deze twee juristen waren het eens over de strafmaat: achttien maanden onder aftrek van voorarrest.

De veroordeelde man bleef in de beklaagdenbank en weigerde medewerking om te worden teruggebracht naar het arrestantenverblijf in het gerechtsgebouw, ondanks een waarschuwing van de deurwaarder. Meerdere politieagenten waren nodig om hem te kalmeren en af te voeren. Ronald W. staat terecht voor diefstal en het bedreigen van zijn zus met de dood, maar hij ontkent de beschuldigingen.

Venezuela

“Het is een complot van mijn zus. Ze is een levende duivel. Ze heeft bakru gekocht, houdt veel mannen eropna, kent veel criminelen en heeft een relatie met die inspecteur die hier staat als getuige. Hij heeft die bezwarende verklaringen doorgegeven, omdat zij anders in de cel zou belanden. Hij slaapt met haar en hij is een getrouwde man met kinderen.” De betrokken politie-inspecteur die als getuige was gehoord keek vol afschuw strak naar de verdachte, toen die de beschuldigingen uitte.

Sarkis Mohsen Leunkara

De inspecteur zei dat zijn getuigenis is gebaseerd op feiten. “Ik ken zijn zus niet. Hij heeft een rijke fantasie en staat gewoon te liegen.” De politieman verklaarde dat Ronald W. geboeid in de politieauto, gedreigd heeft het huis van zijn zus in brand te zullen steken zodra hij zijn straf zal hebben uitgezeten. De verdachte noemde het “bijzonder pijnlijk” om aan te horen hoe de agenten die hem arresteerden onwaarheden verkondigen.

Sarkis Mohsen